Plaatsing cursussen en gebruik van jokers

Iedere cursus heeft een bepaalde capaciteit. Bij overschrijving van een cursus wordt er geloot en kan het dus voorkomen dat niet alle studenten voor hun eerste keus geplaatst kunnen worden. Als je niet bent geplaatst bij een cursus van je eerste keuze ontvang je een e-mail met een aantal opties voor andere cursussen waar nog wel plaats is. Om zoveel mogelijk studenten bij hun eerste keuze te kunnen plaatsen gelden de volgende regels:

  • Geplaatste studenten die, zonder afmelding voorafgaand aan de cursus, wegblijven worden bij een volgende periode onderaan de wachtlijst geplaatst.
  • Voor sommige cursussen wordt ook om een bevestiging van deelname gevraagd via UU-gmail. Indien een student hierop niet reageert wordt de plaatsing geannuleerd en een student van de wachtlijst alsnog geplaatst.

Uitloting voor een cursus kan met name vervelend zijn als je jezelf optimaal wilt voorbereiden op een bepaald masterprogramma. Daarom is het “jokersysteem” ingevoerd. Gedurende de gehele bachelor opleiding krijg je één joker tot je beschikking die je eenmalig mag inzetten bij een BMW-cursus1 die je absoluut wil volgen. Bij voldoende capaciteit zullen studenten die een joker hebben ingezet als eerste voor de cursus worden geplaatst. Bij onvoldoende capaciteit, dus meer ingezette jokers dan plaatsen, wordt er alsnog geloot binnen deze groep. Als jij een joker had ingezet maar wordt uitgeloot, behoud je het recht op een joker.
Als je de joker wil inzetten, dien je dit voor afloop van de inschrijfperiode via een e-mail aan te geven bij de afdeling Onderwijszaken.

Zie voor de volledige voorrangsregels rondom plaatsing en het gebruik van jokers artikel 4.4.6 & 4.5 van de OER.

1 Voor de cursus “Doceren via het DNA-lab” geldt dat er eerst een selectie op basis van geschiktheid plaatsvindt. Mochten er na de selectie meer geschikte kandidaten zijn dan plaatsen, dan kunnen de geselecteerde kandidaten hun joker inzetten om een gegarandeerde plek te krijgen. Indien er meer jokers zijn dan plaatsen, wordt er alsnog geloot.