Carrière-oriëntatie

In een vroeg stadium (tijdens je bachelor) starten met arbeidsmarktoriëntatie helpt je om na je studie snel een baan te vinden. Als BMW student heb je verschillende manieren om je te oriënteren op je carrière.

De Career Services van de Universiteit Utrecht ondersteunen je bij de voorbereiding op je carrière met activiteiten binnen en buiten je opleiding. Zo zijn er verschillende workshops waar je aan deel kunt nemen. Kijk voor een overzicht van alle diensten op http://students.uu.nl/gnk/bmw/career-services.

Als je meer inzicht wilt krijgen in wie je bent, wat jij wilt en wat bij je past kun je een afspraak maken met de career officer. Ook kun je bij haar terecht met vragen over arbeidsmarktoriëntatie, carrièreplanning en kan zij je helpen bij het voorbereiden van sollicitaties, het verbeteren van je CV en LinkedIn profiel.

Contactinformatie vind je hier.

Wat als je niet zeker weet of je onderzoeker wil worden? Welke kanten kan je nog meer op met BMW? Welke verschillende banen zijn mogelijk en wat doe je dan precies? Wat moet je dan kunnen en weten?

Om dit soort vragen te beantwoorden is het WMB Your Future programma opgezet door de opleiding BMW en studievereniging M.B.V. Mebiose. Het doel van dit programma is om de informatie over je keuzes, mogelijkheden en loopbaan zo concreet en compleet mogelijk te maken.

Onder WMB worden blogs geplaatst over verschillende beroepen, vakgebieden en loopbaanervaringen die zijn geschreven door oud-biomedische studenten uit het werkveld. Daarnaast worden er in het programma workshops georganiseerd waarin je met experts uit het werkveld in contact komt en van ze kunt leren.

Meer informatie over WMB Your Future vind je hier.

Op 16 februari 2015 heeft het Nederlandse Instituut voor de Biologie (NIBI) een werkgeversonderzoek voor biowetenschappers gepubliceerd. Kijk hier voor de belangrijkste bevindingen.