Begeleiding en Advies

Loop je tijdens je studie tegen een probleem aan of zoek je persoonlijk advies? De universiteit heeft verschillende medewerkers die jou advies kunnen geven en kunnen begeleiden.

Er zijn begeleiders die jou kunnen helpen bij vragen die studiegerelateerd zijn, maar er zijn ook begeleiders die advies kunnen geven bij zaken die niet direct met je opleiding te maken hebben. Het overzicht hieronder begint met de begeleiders van je opleiding.

Studieadviseur

De studieadviseur adviseert jou over zowel inhoudelijke zaken betreffende de studie als over minder inhoudelijke zoals studieplanning, exameneisen, ingangs- en toelatingseisen van de masterprogramma’s. Daarnaast kan je je tot de studieadviseur wenden met vragen en problemen rond studiemotivatie, studiestaking, overstap naar een andere studierichting, studievertraging, vrijstellingen, afstudeersteun, studiefinanciering, studeren in het buitenland, etc. Bij specifieke vragen of persoonlijke problemen kan de studieadviseur je naar de juiste instantie doorverwijzen. Als je door persoonlijke problemen of ziekte studievertraging oploopt, raden wij je aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de studieadviseur.

Afspraken via het studie-informatiepunt: tel. 088 – 755 3478 E-mail: Adviseurs@umcutrecht.nl. Spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 12.30-13.30 uur Telefonisch spreekuur: 088 – 756 8515 maandag en woensdag 16.00-17.00 uur vrijdag 15.00-16.00 uur. 

 Tutor

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt.
Je tutor kan jou ondersteunen bij het leren studeren, leren kiezen, vergroten van je zelfkennis en je helpen voorbereiden op de toekomst.

De tutoren van SLO zijn medewerkers van de UU of het UMCU en verbonden aan de opleiding BMW.

Coach

De coaches zijn er voor de wat minder concrete maar zeker niet minder belangrijke ‘klachten’, of vragen. Stress, gespannenheid, hoofdpijn, slecht slapen, prikkelbaar, futloos, geen energie. Het zijn allemaal kenmerken van disbalans die niet vanzelf overgaan. Ook niet als je denkt dat dit er gewoon een beetje bij hoort. Want dat is niet zo!

De druk die op jou als student ligt is best groot. Prestatiedruk, BSA halen, goede cijfers want je wil die ene master, wat nou als je geen idee hebt wat je wil dan lig je al direct achter op je medestudenten, financieel wil je alles op een rij hebben, geen uitloop en dan heb je ook nog tijd nodig voor je vrienden, studievereniging, stage…

Kun je als student ook een burn-out krijgen? Jazeker! Het komt steeds vaker voor zelfs. Met gerichte begeleiding zet je stappen naar herstel om je weer energiek en beter in je vel te voelen.

 

Career officer

Voor loopbaanadvies, banenoriëntatie, het bespreken van je CV en sollicitatiebrief of het oefenen van een sollicitatiegesprek kan je bij de career officer terecht. 

 

 

Opleidingsoverstijgend

De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. Op https://students.uu.nl/praktische-zaken/begeleiding-en-advies staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Ook zijn er tips en tools waarmee je zelf aan de slag kunt gaan als je tegen een probleem aan loopt. Deze vind je op https://students.uu.nl/praktische-zaken/begeleiding-en-advies/pak-je-pro....

Handige studeertips vind je op https://students.uu.nl/praktische-zaken/begeleiding-en-advies/studeertips.