Begeleiding en Advies

Loop je tijdens je studie tegen een probleem aan of zoek je persoonlijk advies? De universiteit heeft verschillende medewerkers die jou advies kunnen geven en kunnen begeleiden.

Er zijn begeleiders die jou kunnen helpen bij vragen die studiegerelateerd zijn, maar er zijn ook begeleiders die advies kunnen geven bij zaken die niet direct met je opleiding te maken hebben. Het overzicht hieronder begint met de begeleiders van je opleiding.

Weet je niet met wie je het beste contact kunt opnemen? De pagina zoek een begeleider op onderwerp wijst je de weg.
Lees ook de studeertips, tests en trainingen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Studieadviseurs

De studieadviseur adviseert de student over zowel inhoudelijke zaken betreffende de studie als over minder inhoudelijke zoals studieplanning, exameneisen, ingangs- en toelatingseisen van de masterprogramma’s. Daarnaast kan de student zich tot de studieadviseur wenden met vragen en problemen rond studiemotivatie, studiestaking, overstap naar een andere studierichting, studievertraging, vrijstellingen, afstudeersteun, studiefinanciering, studeren in het buitenland, etc. Bij specifieke vragen of persoonlijke problemen kan de studieadviseur studenten naar de juiste instantie doorverwijzen. Studenten die door persoonlijke problemen of ziekte studievertraging oplopen, wordt aangeraden om zo snel mogelijk contact met een studieadviseur op te nemen.

Afspraken via het studie-informatiepunt: tel. 088 – 755 3478 E-mail: Adviseurs@umcutrecht.nl. Spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 12.30-13.30 uur Telefonisch spreekuur: 088 – 756 8515 maandag en woensdag 16.00-17.00 uur vrijdag 15.00-16.00 uur. 

 Tutor

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt.
Je tutor kan jou ondersteunen bij het leren studeren, leren kiezen, vergroten van je zelfkennis en je helpen voorbereiden op de toekomst.
De tutoren van SLO zijn medewerkers van de UU of het UMCU en verbonden aan de opleiding BMW.

 

 

OPLEIDINGSOVERSTIJGEND

De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.

Kijk voor meer informatie over begeleiding via de UU op https://students.uu.nl/praktische-zaken/begeleiding-en-advies.