Algemene informatie

De bacheloropleiding Biomedische wetenschappen moedigt studenten aan om een onderdeel van de studie in het buitenland te ondernemen. Biomedische wetenschappen is geen studie die stopt bij de grenzen en bovendien maak je kennis met een ander land, een andere taal en een andere cultuur terwijl je in het buitenland studeert.

Waar denk je over na voordat je je aanmeldt?

  • Begin een jaar voor aanvang met oriënteren op een semester studeren in het buitenland.
  • Houd deadlines voor aanmelding in de gaten en kom naar een voorlichtingsbijeenkomst vanuit de opleiding.
  • Let erop dat aanvang en einde van een semester in het buitenland qua data kunnen verschillen van de periodes in Utrecht.
  • Bij twijfel kun je je plan voorleggen aan een studieadviseur om samen te kijken hoe je voorstel aansluiting vindt bij jouw studie.
  • Vooraf moet het studieplan ook worden voorgelegd aan de Bachelor Examencommissie (BEC) die er een voorlopig oordeel over geeft. Een definitief oordeel en goedkeuring kunnen pas na verblijf in het buitenland worden gegeven.    
  • Kijk hier voor de voorwaarden en de instructies voor het opstellen van een studieplan.

De Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

Ga naar de centrale pagina's over ‘Arranging your study abroad in 5 steps’. Je kunt daar – onder stap 2 – ook gemakkelijk zoeken tussen alle partneruniversiteiten van de Universiteit Utrecht.

Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het International Office van je faculteit of door Studentenservice (universiteitsbreed).

Voor vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je contact opnemen met één van de medewerkers van het International Office van de Universiteit Utrecht.

Voor facultaire uitwisselingsprogramma's zoek je contact met het International Office van de faculteit Geneeskunde. Klik hier voor de contactgegevens en informatie over hoe je een afspraak kunt maken.