Watch, Meet & Be Your Future (WMB)

Je hebt al gekozen voor de bachelor Biomedische wetenschappen (BMW) aan de Universiteit Utrecht, maar in de toekomst zal je vaker keuzes moeten maken. Je bent iemand die medisch biologische onderwerpen interessant vindt en wilt misschien wel onderzoeker worden. Maar wat als je niet zeker weet of je onderzoeker wil worden? Welke kanten kan je nog meer op met BMW? Welke verschillende banen zijn mogelijk en wat doe je precies binnen die functies? Wat moet je dan kunnen en weten? Tijdens de opleiding zorgen we niet alleen voor een goede academische basis, maar willen we je ook helpen om bovenstaande en andere vragen te beantwoorden.

Aanleiding WMB

Naast onderzoek doen is er nog veel meer mogelijk tijdens en na de BMW-bachelor. Hier willen we je graag informatie over geven. Dit doet de opleiding deels via de BMW Academie/Studieloopbaanontwikkeling (SLO) in de vorm van tutorbegeleiding, opdrachten en workshops. Om de informatie over je mogelijkheden, keuzes en loopbaan zo concreet en compleet mogelijk te maken, hebben de opleiding BMW en de studievereniging M.B.V. Mebiose het WMB Your Future programma opgezet.

WMB Your Future staat voor Watch, Meet & Be Your Future. Als opleiding vinden we het belangrijk dat je niet alleen in de collegezaal ziet wat je loopbaanmogelijkheden zijn (Watch), maar ook dat je de kans krijgt om in contact te komen met experts (Meet) en bijbehorende competenties kunt ontwikkelen (Be).

Het WMB-programma komt terug in alle jaren van de bachelor en is een overkoepelende naam voor alle extracurriculaire activiteiten en informatie op het gebied van je loopbaan. De activiteiten en informatie zullen niet alleen over onderzoek gaan, maar ook over de uitstroommogelijkheden Communicatie & Educatie; Business & Management; en Beleid & Bevolking. Binnen het WMB-programma kan je kennismaken met elk van deze uitstroommogelijkheden. Diverse BMW-alumni hebben blogs geschreven over hun loopbaan en de daarbij gemaakte keuzes. Deze kun je hieronder lezen. Ook vinden er jaarlijks diverse WMB-workshops plaats, waarbij verschillende uitstroommogelijkheden aan bod komen. 

Vier keer per jaar vinden er WMB-workshops plaats. Dit zijn workshops, georganiseerd door de opleiding BMW en studievereniging Mebiose, waarin allerlei carrièreopties op een interactieve manier worden toegelicht. Vaak is er een spreker aanwezig om praktijkervaring te delen. De workshops geven jou de gelegenheid om te ontdekken welke carrièrerichting jou aanspreekt én welke dat niet doet. Een overzicht van de workshops vind je op de WMB-website

Aankondigingen van de workshops vind je op de Facebookpagina's van Mebiose en Biomedische wetenschappen UU en als nieuws-/agenda-item op de UU studentensite. Aanmelden voor een workshop kan door een mail te sturen naar WMByourfuture@umcutrecht.nl

Regelmatig vraagt de opleiding aan een professional met een biomedische achtergrond om een blog te schrijven over zijn/haar huidige functie. In de blog lees je over hun huidige baan, hoe ze daar zijn gekomen, welke eigenschappen handig zijn voor die functie en welke tips ze nog hebben voor je. Kijk op de WMB-website om de blogs te lezen en om er op te reageren.

Tip: volg de blogsite! Dan krijg je een mailtje zodra er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Jouw input is belangrijk voor ons. Wil je graag meer weten over een bepaald beroep of werkveld? We kunnen jouw ideeën meenemen in de verdere vormgeving van het WMB-programma. Twijfel daarom niet als je iets met ons wil delen! Je kan jouw vraag, opmerking of idee doorsturen naar beleidsmedewerkersBMW@umcutrecht.nl.