Coach

De coaches zijn er voor de wat minder concrete maar zeker niet minder belangrijke ‘klachten’, of vragen. Stress, gespannenheid, hoofdpijn, slecht slapen, prikkelbaar, futloos, geen energie. Het zijn allemaal kenmerken van disbalans die niet vanzelf overgaan. Ook niet als je denkt dat dit er gewoon een beetje bij hoort. Want dat is niet zo!

De druk die op jou als student ligt is best groot. Prestatiedruk, BSA halen, goede cijfers want je wil die ene master, wat nou als je geen idee hebt wat je wil dan lig je al direct achter op je medestudenten, financieel wil je alles op een rij hebben, geen uitloop en dan heb je ook nog tijd nodig voor je vrienden, studievereniging, stage…

Kun je als student ook een burn-out krijgen? Ja zeker! Het komt steeds vaker voor zelfs. Met gerichte begeleiding zet je stappen naar herstel om je weer energiek en beter in je vel te voelen. Bij de opleiding Biomedische wetenschappen hebben we twee coaches die je kunt raadplegen als je daar behoefte aan hebt. Hieronder stellen de twee coaches zich voor.

Ik ben Simone Schut en ik ben trainer en coach bij Biomedische wetenschappen. Ik spreek studenten in alle fases van hun studie. Stress, spanning of weinig vertrouwen in de toekomst komen hierbij vaak aan bod. Wij sterke beta's zijn zo goed in ons hoofd dat we soms niet zien dat datzelfde hoofd soms in de weg zit. 

Samen met jou wil ik kijken naar jouw verwachtingen, van je toekomst, van jezelf. We gaan bespreken welke controle jij zou willen en welke controle je mag verwachten. En dan komt het lastigste deel: hoe ga jij leren omgaan met de onzekerheden op dit pad, of met de dichte deuren? Ik ga je daarbij op weg helpen door naast je te gaan staan, samen te kijken en jou uit te dagen in je overtuigingen. 

S.H.A.Schut-Voortman@umcutrecht.nl

Ik ben Marte Otter en als career officer verbonden aan de faculteit geneeskunde. Ik begeleid studenten met loopbaanvragen en hieraan gekoppeld gaat het ook vaak over werkdruk en stress en hoe je hier mee om gaat. 

In coaching ga ik met jou op zoek naar wat je drijft, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Door goed zicht te hebben op jezelf kun je beter bepalen wat je wel en niet doet en kom je er achter waarom bepaalde dingen die je doet zoveel energie kosten. We kijken naar jouw doelen en hoe je deze wilt en kunt bereiken. De tussentijdse opdrachten en reflectie helpen je hierbij. Samen stippelen we een plan uit waarmee jij zelf weer aan de slag kunt bij het vinden van jouw weg.

careerofficer@umcutrecht.nl

  • Simone Schut

    Coach, trainer en adviseur
  • Marte Otter, MSc.

    Career Officer faculteit Geneeskunde en coach