Schrijfcoaches

In de opleiding Biomedische wetenschappen zal je verschillende wetenschappelijke teksten gaan schrijven. In de handleiding Academisch Schrijven (hier op de studiegids) staan instructies en tips over hoe je het schrijven van een tekst aanpakt. Toch kan het voorkomen dat je een keer vastloopt tijdens je opdracht. Misschien weet je niet weet waar je moet beginnen, heb je een gerichte vraag over jouw schrijfopdracht of ontvang je graag extra feedback. De schrijfcoaches van BMW kunnen je dan helpen. Zij zijn er voor alle studenten die vragen hebben rondom het thema 'academisch schrijven' of als je vast loopt in het schrijfproces. Zij zullen je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en jou daarbij een stap verder helpen met je schrijfopdracht.

De schrijfcoaches zijn te bereiken via e-mail. Op deze manier kun je je vraag stellen en je tekst eventueel als bijlage meesturen. Hoe specifieker de vraag, hoe specifieker het antwoord dat je zal ontvangen. De vraag ‘Is deze tekst goed?’ is te breed. De schrijfcoaches zullen niet een tekst van A tot Z doorlezen en geen feedback geven zonder te weten wat de precieze schrijfopdracht was en wat jouw vraag/probleem is. Het is daarbij belangrijk om te weten dat de schrijfcoaches geen feedback zullen geven op de inhoud van de tekst - dat is de taak van je docent/begeleider. In plaats daarvan zullen schrijfcoaches de focus leggen op het schrijfproces en de structuur van de tekst.

Enkele voorbeelden van vragen waar de schrijfcoaches je specifiek bij kunnen helpen zijn:

  • Hoe kan ik efficiënt schrijven?
  • Hoe kan ik de opbouw van mijn tekst verbeteren?
  • Hoe kan ik mijn tekst bondiger formuleren?
  • Is de samenhang tussen mijn alinea’s duidelijk?
  • Is mijn abstract goed gestructureerd en compleet?

Kortom, de schrijfcoaches staan voor je klaar als je vastloopt in een schrijfopdracht en kunnen je helpen in iedere fase van het schrijfproces. Je kan de schrijfcoaches bereiken via schrijfcoachesbmw@umcutrecht.nl

 

De schrijfcoaches:

Romi Brouwhuis

Floor Kropman

Marlinde Schoonbeek

Judith Zandstra