Buddyprogramma BMW/Mebiose

Wanneer er uitwisselingsstudenten naar Utrecht komen om BMW vakken te volgen, is het belangrijk dat ze goed worden opgevangen en dat ze integreren in het universitaire leven in Utrecht. De opleiding heeft daarom samen met studievereniging M.B.V. Mebiose een buddyprogramma* ontwikkeld. Iedere internationale student wordt gekoppeld aan een Nederlandstalige buddy die bij voorkeur een soortgelijk vakkenpakket volgt.

Eerste aanspreekpunt

Als buddy ben je het eerste aanspreekpunt voor jouw exchangebuddy. Je buddy kan bij jou terecht met vragen over de studie, maar ook over het sociale leven in Utrecht. Vragen die je niet kan of wil beantwoorden (visaprocedure, persoonlijke kwesties) mag je doorzetten naar het International Office. Als buddy word je uitgenodigd om samen met de andere buddy’s en exchangestudenten naar de welkomstactiviteit te komen. Je verzorgt een (korte) rondleiding door de gebouwen waar BMW onderwijs is (UMC Utrecht, Koningsbergergebouw, etc.). Zo laat je hem/haar onder andere de collegezalen, computerzalen, laboratoria en het MiCaffè, de Kroonluchter en de Brink zien. Ook neem je samen met je buddy deel aan een activiteit halverwege de exchangeperiode.

Interculturele ervaring

Waarom is het leuk om buddy te zijn? Je kan op deze manier makkelijk met mensen van verschillende landen omgaan en andere culturen op die manier leren kennen. Ook kan je wellicht contacten opdoen uit landen waar je zelf naartoe wilt om vakken te volgen.

Lijkt het je leuk om buddy te zijn? Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar mebiose@umcutrecht.nl.

* Deelname aan het buddyprogramma kan je laten meetellen als activiteit voor je Global Experience Certificate.