Buddyprogramma BMW/Mebiose

Gedurende elk studiejaar komen er uitwisselingsstudenten naar Utrecht om BMW-vakken te volgen. Het is belangrijk dat zij goed worden opgevangen en dat ze integreren in het universitaire leven in Utrecht. De opleiding heeft daarom samen met studievereniging M.B.V. Mebiose een buddyprogramma* ontwikkeld. Iedere internationale student wordt gekoppeld aan een Nederlandstalige buddy, die bij voorkeur een soortgelijk vakkenpakket volgt.

Eerste aanspreekpunt

Als buddy ben je het eerste aanspreekpunt voor jouw exchangebuddy. Je buddy kan bij jou terecht met vragen over de studie, maar ook over het sociale leven in Utrecht. Vragen die je niet kan of wil beantwoorden (bijvoorbeeld m.b.t. een visaprocedure of persoonlijke kwesties) mag je doorzetten naar het International Office. Als buddy word je uitgenodigd om samen met de andere buddy’s en exchangestudenten naar de welkomstactiviteit te komen. Je verzorgt dan een korte rondleiding door de gebouwen waar BMW onderwijs is, zoals het UMC Utrecht en het Koningsbergergebouw, etc. Op deze manier maakt je buddy kennis met de collegezalen, computerzalen en laboratoria. Ook faciliteiten zoals het MiCaffè, de Kroonluchter en de Brink zijn handig om te laten zien. Halverwege de exchangeperiode neem je samen met je buddy deel aan een activiteit.

Interculturele ervaring

Waarom is het leuk om buddy te zijn? Je krijgt de kans om met mensen van verschillende landen om te gaan en andere culturen te leren kennen. Ook kan je wellicht contacten opdoen uit landen waar je zelf naartoe wilt om vakken te volgen.

Lijkt het je leuk om buddy te zijn? Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar mebiose@umcutrecht.nl.

*Deelname aan het buddyprogramma kan je laten meetellen als activiteit voor je Global Experience Certificate.