Summer Schools

Een Summer School is ook een leuke manier om een internationale ervaring op te doen. Dit kan in Utrecht, maar ook in het buitenland. Let op: om de EC's die je via een Summer School behaalt mee te laten tellen voor je bachelorprogramma, moet je goedkeuring hiervoor krijgen van de examencommissie (examencommissieBMW@umcutrecht.nl).  

Deelname aan een Summer School kan je laten meetellen als (buitenland)activiteit voor je Global Experience Certificate.

Er wordt in Utrecht elk jaar een Summer School georganiseerd met een grote selectie aan cursussen. Deze vind je op www.utrechtsummerschool.nl.

Exchange

Via de Utrecht Summer School is het ook mogelijk om op exchange te gaan naar een aantal partneruniversiteiten. Deze informatie vind je hier

Op verschillende plekken in Nederland worden ook Summer Schools aangeboden:

Uiteraard is het ook mogelijk om naar het buitenland te gaan voor een Summer School. Op de site www.summerschoolsineurope.eu vind je een overzicht van verschillende zomerprogramma’s in Europa. Op www.summer-programs.org vind je een overzicht van zomerprogramma’s wereldwijd. Er zijn veel meer van dit soort sites, dus zoek ook zelf verder! Als je een bepaald land in gedachte hebt, helpt het om gericht op dat land te zoeken.

BMW heeft een beurs voor BMW studenten die graag een Summer School willen volgen. Elk jaar kunnen 10 studenten die in Nederland een Summer School willen volgen, maximaal €250,- beurs krijgen voor inschrijvings- en reiskosten. Ook kunnen elk jaar 10 studenten een beurs krijgen die buiten Nederland een Summer School willen volgen, dit is maximaal €500,- aan inschrijvings- en reiskosten.

Beurs aanvragen

Om een Summer School BMW beurs aan te vragen, dien je dit formulier102.85 KB in te vullen. Wij willen van jou het volgende ontvangen:

  • Het ingevulde aanmeldingsformulier
  • Een motivatiebrief
  • Je studievoortgangsoverzicht
  • Een kopie van je aanmelding voor de Summer School van je keuze

Stuur dit alles naar beleidsmedewerkersBMW@umcutrecht.nl. De deadline voor het aanvragen van de beurs is 15 mei en je hoort eind juni of je de beurs toegekend hebt gekregen.

Bewaar alle bonnen en facturen, want de beurs wordt met terugwerkende kracht uitbetaald! Je krijgt het declaratieformulier toegestuurd als je de beurs toegekend krijgt.