Summer Schools

Een Summer School is ook een leuke manier om een internationale ervaring op te doen. Dit kan in Utrecht, maar ook in het buitenland. Let op: als je de EC's die je via een Summer School behaalt mee wilt laten tellen voor je bachelorprogramma, dan moet je hier goedkeuring voor vragen aan de examencommissie (examencommissieBMW@umcutrecht.nl). 

Je kunt deelname aan een Summer School laten meetellen als (buitenland)activiteit voor je Global Experience Certificate.

Er wordt in Utrecht elk jaar een Summer School georganiseerd met een grote selectie aan cursussen. Deze vind je op www.utrechtsummerschool.nl.

Exchange

Via de Utrecht Summer School is het ook mogelijk om op exchange te gaan naar een aantal partneruniversiteiten. Deze informatie vind je hier

Ook op verschillende andere plekken in Nederland worden Summer Schools aangeboden:

Uiteraard is het ook mogelijk om naar het buitenland te gaan voor een Summer School. Op de site www.summerschoolsineurope.eu vind je een overzicht van verschillende zomerprogramma’s in Europa. Op www.summer-programs.org vind je een overzicht van zomerprogramma’s wereldwijd. Er zijn veel meer van dit soort sites, dus zoek ook zelf verder! Als je al een bepaald land in gedachte hebt, helpt het om gericht op dat land te zoeken.

BMW heeft een beurs voor BMW-studenten die graag een Summer School willen volgen. Elk jaar kunnen 5 BMW-studenten die in Nederland een Summer School willen volgen maximaal € 250,- krijgen voor reis- en inschrijvingskosten. Ook kunnen elk jaar 5 BMW-studenten een beurs krijgen die buiten Nederland een Summer School willen volgen. Dit is maximaal € 500,- aan reis- en inschrijvingskosten.

Beurs aanvragen

Om een Summer School BMW beurs aan te vragen dien je dit formulier102.85 KB in te vullen. Wij willen van jou het volgende ontvangen:

  • Het ingevulde aanmeldingsformulier
  • Een kopie van je aanmelding voor de Summer School van je keuze

Stuur dit alles naar beleidsmedewerkersBMW@umcutrecht.nl. De deadline voor het aanvragen van de beurs is 15 mei en je hoort eind juni of je de beurs toegekend hebt gekregen.

Let op: je ontvangt de beurs niet wanneer er op het moment van vertrek naar het buitenland een negatief reisadvies (code oranje of rood) geldt. 

Bewaar alle bonnen en facturen, want de beurs wordt met terugwerkende kracht uitbetaald! Het declaratieformulier wordt naar je gestuurd als de beurs aan jou is toegekend.