In- en uitschrijving opleiding

Voor al het onderwijs dat je volgt, schrijf je jezelf in via Osiris. Daarnaast moet je jaarlijks de herinschrijving aan de Universiteit Utrecht regelen. Ga je afstuderen of wil je tussentijds stoppen met je studie, dan moet je jezelf uitschrijven.

Herinschrijving opleiding

Je moet je voor het begin van elk collegejaar herinschrijven om mee te mogen doen aan het onderwijs en gebruik te mogen maken van alle faciliteiten. Dit kan vanaf 1 juni t/m uiterlijk 31 augustus. Inschrijving na 1 september is in principe niet mogelijk. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend mogelijk met toestemming van de faculteit. De faculteit geeft alleen toestemming bij bijzondere, persoonlijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met het studie-informatiepunt (STIP).  

Hoe schrijf ik me opnieuw in?

Herinschrijven kan via Studielink van 1 juni t/m 31 augustus. Voor het indienen van het herinschrijfverzoek heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een (nieuwe) DigiD duurt vijf werkdagen. Let op: zorg ervoor dat je e-mailadres in Studielink altijd up-to-date is, aangezien beslissingen over de inschrijving naar dat e-mailadres worden verzonden.

Uitschrijven opleiding / restitutie collegegeld

  • Wil je je uitschrijven voor je opleiding aan de Universiteit Utrecht, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Klik op deze link voor meer informatie.  
  • Wil je je uitschrijven omdat je (bijna) bent afgestudeerd, lees dan eerst de informatie over afstuderen.
  • Wil je je inschrijving annuleren? Dit is mogelijk tot het begin van het nieuwe collegejaar (uiterlijk 31 augustus).