Welke informatie kun je waar vinden?

Solis-mail is de e-mailvoorziening van de Universiteit Utrecht voor studenten. Inloggen kan via outlook.office.com. 

Via BachelorBMW@umcutrecht.nl ontvang je de volgende informatie:

 • Inschrijvingstermijnen voor cursussen met eventuele instructies
 • Wijzigingen op reeds bekende, belangrijke informatie
 • Voorlichtingsbijeenkomsten van de opleiding
 • Trainingen vanuit de opleiding
 • WMB-workshops
 • Sollicitaties met betrekking tot medezeggenschap
 • Informaties over beurzen en prijzen

Meer informatie over het gebruik van je Solis-mail vind je hier.

Je kunt je op Osiris inloggen via www.uu.nl/osirisstudent. Gebruik hiervoor je Solis-id en bijbehorend wachtwoord. 

Via Osiris wordt de voortgang van je studie bijgehouden. Je kunt je er in- en uitschrijven voor cursussen en toetsen, je resultaten opvragen en cursusinformatie raadplegen. Daarnaast vind je er administratieve gegevens.

Blackboard is een digitale leeromgeving waarin docenten verschillende informatie- en instructiebronnen aanbieden. Op Blackboard kunnen studenten volledig autonoom aan vaardigheden en kennismodules werken. Vaak is er een ‘prikbord’ waar de student vragen kan stellen aan de docent of in discussie kan gaan met medestudenten.

Blackboard is te vinden via uu.blackboard.com. Om in te loggen moet gebruik gemaakt worden van een Solis-id en het bijbehorende wachtwoord.

Meer informatie over het gebruik van Blackboard vind je hier.

Via mytimetable.uu.nl vind je je rooster.

Meer informatie over het gebruik van MyTimetable vind je hier

In het MyUU-portal komt informatie uit verschillende systemen samen. Het MyUU-portal vormt op deze manier, samen met de MyUU-app, het digitale startpunt voor studenten.

Je komt bij de portal via https://students.uu.nl/myuu of door naar de studentensite te gaan en rechtsbovenin op inloggen te klikken. Je vindt er:

 • Je rooster uit MyTimetable
 • Je resultaten uit Osiris
 • Je studievoortgang uit Osiris
 • Je e-mails uit Solis-mail
 • Links naar veelgebruikte universitaire systemen en websites

In de MyUU-app heb je alles op één plek: je rooster, cijfers en je collegekaart. Inloggen op de app doe je met je Solis-id. Je kunt de app downloaden via de appstore van Apple of de Google Playstore van Android. 

Op de opleidingsspecifieke studentensite van de Universiteit Utrecht vind je:

 • Nieuws en agenda van de opleiding/faculteit
 • Nieuws en agenda van de Universiteit Utrecht
 • Career Services

Op https://wmbyourfuture.wordpress.com/ lees je diverse carrièregerelateerde blogs die geschreven zijn door alumni. Daarnaast vind je hier informatie over de WMB-workshops die gegeven worden.

Het Honoursprogramma van BMW heeft ook een eigen website: https://stichtinghbu.nl/.

De BMWplanner is een programma waarmee je voor de drie studiejaren van je bachelor je cursuskeuzes kunt inplannen. De verplichte cursussen staan al in het schema, de andere cursussen zijn te selecteren uit een lijst. In de BMWplanner kun je ook zien met welke cursussen je je goed kunt voorbereiden op masterprogramma's van de Graduate School of Life Sciences van de UU.*

Je kunt de BMWplanner vinden op de computers in het studielandschap. Ook kun je de BMWplanner zelf downloaden: http://www2.projects.science.uu.nl/coos/BMW/BMWplanner/index.html.

*Let op: het volgen van de gewenste cursussen is geen garantie dat je bij deze master zult worden aangenomen. Omgekeerd kun je wel aangenomen worden terwijl je niet alle gewenste cursussen hebt gevolgd.

Je kunt de opleiding ook volgen via sociale media:

Op de hoogte blijven van de activiteiten van studievereniging M.B.V. Mebiose? Kijk dan op www.mebiose.nl of hun Facebookpagina

Meer weten over de masterprogramma's van de Graduate School of Life Sciences? Kijk dan op https://www.uu.nl/en/education/graduate-school-of-life-sciences.